zondag 8 juni 2014

Techniek met marshmallows


 

 

Wat hebben marshmallows met techniek te maken? Op eerste ogenblik lijken marshmallows alleen meer te behoren tot lekker snoepgoed, maar marshmallows blijken ook prima te dienen als constructiemateriaal.

Enkele jaren geleden bedacht Peter Skillman de Marshmallow Challenge. Een opdracht die de teambuilding stimuleert. De opdracht is luidt als volgt: “bouw met 4 personen in 18 minuten een zo hoog mogelijke stabiele toren van 20 sprieten ongekookte spaghetti, een meter plakband en een meter touw.” Voorwaarde is dat bovenop de toren een marshmallow moet kunnen liggen, zonder dat de toren instort. Wat een eenvoudige opdracht lijkt, blijkt in de praktijk lang niet zo eenvoudig.

De leerlingen van groep 3 & 4 gingen deze uitdaging van Skillman, maar al te graag aan.  De leerlingen kregen in groepjes van 3 de opdracht om binnen een half een zo hoog mogelijke en stevige toren te bouwen. In tegenstelling tot de Challenge van Skillman, konden de leerlingen niet beschikken over plakband en touw. Het belangrijkste leerpunt van deze les bleek het toepassen van driekhoeksconstructies, zoals bij de Eiffeltoren.


 
 
Voor een inspirerend filmpje over de marshmallow challenge en foto's vanuit de hele wereld kun je hier eens een kijkje nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten